vrh
Image Alt

MSZI – podružnica Karlovac

Povijest:

“Podružnica iz Karlovca Molitvene zajednice Srce Isusovo nastala je na poticaj Duha Svetoga.

Poticaj na molitvu svete krunice podno Starog grada Dubovca kod Gospine crkve dobile su Edita i Nikolina (naša prva voditeljica podružnice).

Od početka okupljanje je kod župne crkve župe Blažene Djevice Marije Snježne u Karlovcu i tako je nastavljeno sve do danas.

Prva zajednička molitva kod crkve Gospe Snježne je trebala biti 17.11. Ali je zbog pojedinih okolnosti bila odgođena za dan 24.11.2015 g. No, svoj rođendan slavimo 21.11. pošto je tada ova podružnica odobrena od glavnih osnivača iz Zagreba.

Na samom početku zajednica je brojila samo nekoliko poniznih molitelja koji su žarom molitve privlačili i druge da im se pridruže.

Svih ovih godina kroz zajedničku molitvu utorkom je prošlo preko 100 mladih ljudi (i onih koji su duhom mladi). Okuplja nas Gospa i želja za molitvom u miru, jednostavnosti i radosti. Kroz molitvene susrete rodila su se i lijepa prijateljstva. Zajedno odlazimo na izlete, hodočašća i razna druženja.

U zajedništvu nastojimo živjeti i djelatnu kršćansku ljubav prema bližnjima. Rado pomažemo braći i sestrama u potrebi. Jer znamo da što činimo za braću i sestre – i za Krista činimo.

Sada zajednica broji oko 15-ak aktivnih molitelja koji se okupe utorkom navečer u 20 h, a otvorena je i radosnim srcem prima svakog novog molitelja”. 

Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.