vrh
Image Alt

O nama

Katolička Molitvena zajednica Srce Isusovo osnovana je 2012. godine pri župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu, popularnoj Palmi. U želji za uličnom evangelizacijom, odnosno molitvom na otvorenom, priznati glazbenik Alan Hržica, uz duhovnu pratnju patera Ike Mandurića, pokrenuo je molitvu Gospine krunice utorkom na Kamenitim vratima, najvećem zagrebačkom svetištu i simbolu glavnoga grada iz 13. stoljeća. Početak je bio skroman: svega nekoliko mladih entuzijasta, obraćenika koji su gorljivo tražili način na koji će posvetiti svoj život Isusu Kristu. No kako je vrijeme prolazilo, zbivanja su se nezaustavljivo počela širiti te na Kamenita vrata počinje dolaziti sve više ljudi, mahom studenata i radničke mladeži. Danas broj sudionika u ovoj molitvi krunice seže i do nekoliko stotina, a svim okupljenima glavno je poslanje da molitvom, pjesmom, druženjem i konkretnim djelovanjem donesu nešto pozitivno i sveto svomu gradu, narodu i domovini. Djelovanje se odvija na otvorenome, odnosno „na ulici“, upravo kako i sam Sveti otac, papa Franjo navodi u zadnjem poglavlju svoje prve enciklike „Evangelii Gaudium“. Ovi mladi žele biti Duhom ispunjeni evangelizatori i blagovjesnici koji se bez straha otvaraju djelovanju Duha Svetoga.

Zajednica, koja danas djeluje kao neprofitna udruga, trenutno ima više od 150 aktivnih članova diljem Hrvatske, pa i šire. Utemeljene su podružnice: Karlovac, Slavonski Brod, Ogulin, Sisak, Senj, Frankfurt i Basel. Danas je, u odnosu na početke, nešto promijenjena struktura, ali je voditelj zajednice i dalje njezin osnivač Alan Hržica, a duhovnik je trenutno svećenik isusovac pater Petar Nodilo.

Molitvena zajednica podijeljena je u 15 služba, koje djeluju karitativno i molitveno: pomaže se starijima i nemoćnima, posjećuju se dječje bolnice i domovi za napuštenu djecu, prikuplja se hrana za siromašne obitelji. Djelovanje uključuje i organiziranje velikih duhovnih koncerata, duhovnih obnova i hodočašća diljem Hrvatske i izvan nje. Svake se godine prima između 50 i 60 novih kandidata koji prolaze dostatnu duhovnu, psihološku i teološku edukaciju te rad na upoznavanju sebe i upoznavanju istine vjere temeljene na katekizmu Katoličke Crkve. U svojem djelovanju oslanjaju se na duhovnost sv. Ignacija Lojolskog, utemeljitelja katoličkog reda Družbe Isusove.

Svaki član mora proći duhovne vježbe sv. Ignacija te biti aktivan u jednoj službi unutar Zajednice kako bi djelima potvrdio svoj put služenja. Posebno se časti i Blažena Djevica Marija, pod čiji se plašt utječe molitvom krunice.

MSZI

NAŠE PODRUŽNICE

Karlovac > VIŠE
Sisak > VIŠE
Slavonski Brod > VIŠE
Zadnje objave

Budimo nadu

Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.