vrh
Iz medija Odmor i evangelizacija na otoku Pašmanu

Odmor i evangelizacija na otoku Pašmanu

“Svaki dan se razlikuje po programu koji uključuje slavljenje Boga pod zvijezdama, cjelonoćno klanjanje, križni put maslinikom i koncerte duhovne glazbe”, rekla je za Hrvatski katolički radio Ivana Matanović iz molitvene zajednice Srce Isusovo.

O duhovnom odmoru i planovima molitvene zajednice Srce Isusovo slušali ste u petak tijekom emisije Vjerski kompas Hrvatskog katoličkog radija. U emisije je gostovala Ivana Matanović iz MZSI-a.

“Ovo je treća godina da MZSI organizira duhovni ljetni odmor na otoku Pašmanu koji je otvoren za sve ljude dobre volje”, poručila je Matanović i naglasila da je ljetovanje spoj molitve, duhovnosti i odmora.

Svaki termin ima svojeg duhovnika, a dan je ispunjen kupanjem, tišinom, molitvom krunice, misnim slavljem i klanjanjem. Naravno uza sve navedeno, uvijek se pronađe vremena za druženje uz razgovor i gitaru.

“U periodu od četiri tjedna na duhovni odmor dođe 120 osoba. Svaki duhovnik s polaznicima razgovara o životnim problemima, temama iz svakodnevice.”

Na duhovno ljetovanje članovi MZSI-a dolaze odmoriti dušu i onda prenijeti tu radost u svoja poslovna i privatna okruženja. Sve je to u duhu pripreme za nove i redovite aktivnosti.

“Molitvena zajednica dva puta godišnje vodi mlade u Međugorje,  svaki utorak bez obzira na vremenske prilike moli se krunica na Kamenitim vratima u 20 sati. Novina su i podružnice koje se osnivaju u gradovima diljem Republike Hrvatske, kao i mladi koji na ljetovanje u sklopu MZSI-a dolaze iz dijaspore”, naglasila je Matanović.

Izvor: hkm.hr

Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.